Tiberiu Useriu – a castigat pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic, 6633 Arctic Ultra; Sursa: Facebook 6633 Arctic Ultra

Tiberiu Useriu – A castiga pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic. Acesta a trecut pe 15 Martie, linia de sosire cu steagul Romaniei , VIDEO AICI (minutul 2 si 10 secunde) a Ultramaratonului Arctic, 6633 Arctic Ultra.

Tiberiu Useriu – in apropiere de linia de sosire a Ultramaratonului Arctic, 6633 Arctic Ultra; Sursa: Facebook 6633 Arctic Ultra

Romanul nostru, Tibi Useriu (44 de ani), a pornit pe data de 8 martie in ultramaraton si a mers timp de 173 de ore prin conditii meteo extreme cu temperaturi mai mici de -30 de grade Celsius, terminand cursa in doar 7 zile si 5 ore. Eroul nostru a trecut aseara cu steagul Centenar in mana linia de sosire. 6633 Arctic Ultra se desfasoara la Cercul Polar, ceea face sa fie unul din cele mai dificile din lume.

Tiberiu Useriu – trece linia de sosire a Ultramaratonului Arctic, 6633 Arctic Ultra; Sursa: Facebook 6633 Arctic Ultra

Tiberiu Useriu a dat dovada de o forta uluitoare fizica si mentala, pe pagina sa de Facebook, acesta marturiseste:

„Atunci cand mi‑e greu de‑mi vine sa‑mi rog moartea, imi zic raspicat: „Ba, ia nu te mai plange ca o baba! Traiesti cel mai misto si mai intens moment al vietii tale. Dintre toate vietile demente prin care ai trecut, cea pe care o traiesti fix in clipa asta e cea mai tare si cea mai frumoasa. E singura in care demonii tai nu mai au nici o putere asupra ta. Ti‑ai dorit asta, ai ales sa te bagi in asa ceva, fa bine si du‑te pana la capat. Nu conteaza ca pici jos si mori, macar o sa mori incercand ceva glorios. Nu renunta, nu te opri, mai fa un pas. No, asa. Acum, inca unul. Are sens, merita. E tot ce conteaza. Baga la cap astea trei cuvinte mari si repeta‑le: Pana la capat!””

Tiberiu Useriu – a castigat pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic, 6633 Arctic Ultra; Sursa: Facebook 6633 Arctic Ultra

Tibi Useriu a vorbit cu fratele sau, de la Tasuleasa Social imediat dupa trecerea liniei de sosire.

Tiberiu Useriu, discutie telefonica dupa trecerea liniei de sosire

Tibi s-a ales cu degeraturi la picioare si a trebuit sa infrunte si o furtuna de zapada cumplita, cea prea bine el marturiseste, ceea ce a facut ca finalul cursei sa fie si extrem de dificil. Fata de a ultramaratonul precedent, la dificultatea crescuta a acestui ultramarator, a contribuit si faptul ca in acest an, traseul a fost mai lung cu 60 de km, adica un total de 618 km, prin munti, cu urcusuri si coborasuri si pe drumuri de ghiata.

Presedintele Klaus Iohannis l-a feliciatat pe pagina sa de facebook:

“Felicitari, Tiberiu Uşeriu, pentru castigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oara consecutiv, drapelul Romaniei este dus pe primul loc in una dintre cele mai dure competitii sportive din lume. O astfel de performanta se atinge doar cu determinare si sacrificii, iar Tiberiu Uşeriu a demonstrat, din nou, ca este un luptator”.

Incheiam acest articol cu cele cateva randuri scrise de Tibi Useriu pe pagina sa de Facebook dupa trecerea liniei de sosire: „Nu conteaza ca unele lucruri se repeta. Ele nu sunt niciodata la fel. Va multumesc pentru sustinere!”

Surse foto si video: Facebook Tiberiu Useriu, 6633 Arctic Ultra si Tasuleasa Social