Romfilatelia introducerea in 2018 marca postala “Glorie Eterna Eroilor Primului Razboi Mondial“, dedicata Centenarului Marii Uniri.

Sursa: romfilateria.ro

Sursa: romfilateria.ro

Pe timbrul cu valoarea nominala de 3,50 lei este portretul generalului Ioan Dragalina, care prin activitatea sa din fruntea Scolii Militare de Infanterie Bucuresti, cat si pentru curajul si dedicarea sa, a fost rasplatit cu Ordinul Steaua Romaniei. In 1915 a fost avansat la gradul de general, iar in vara anului 1916 a luptat pentru eliberarea Banatului.

Generalului David Praporgescu este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominala de 4,00 lei.  La scurt timp dupa absolvirea scolii militare a devenind unul dintre cei mai valorosi ofiteri de cavalerie ai armatei, ulterior a fost avansat la gradul de general si s-a ocupat de apararea liniei Dunarii, in Oltenia.

Pe generalului Radu R. Rosetti, il regasim ilustrat pe timbrul cu valoarea nominala de 4,50 lei. A fost cantonat pe frontul din Moldova, insa o rana din batalia de la Marasesti l-a scos din lupta. Ulterior a actionat pe linia diplomatiei militare.

Portretul preotului Constantin Nazarie este ilistrat pe timbrul cu valoarea nominala de 16 lei. Este un erou marcant al Primului Razboi mondial datorita  faptului ca in timpul razboiului a pus bazele Serviciului Religios al Armatei si a reusit astfel sa convinga corpul ofiteresc sa accepte prezenta preotilor  in teatrele de operatiuni.

Sursa: romfilateria.ro

Sursa: romfilateria.ro

Seria scoasa de Romfilateria dedicata ostasilor care au luptat pentru idealul infaptuirii Romaniei Mari, este completata de un set de 2 plicuri speciale.

Toate acestea vor fi disponibila incepand de joi in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Bacau cat si pe site-ul romfilateria.ro, sectiunea magazin online.