Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, in Alba Iulia, parcul Unirii va fi reamenajat si va arata spectaculos: un pod iluminat, cu margini din sticla, va face legatura dintre Monumentul Marii Uniri si Catedralei Reintregirii.

Podul Marii Uniri, cel mai inedit element din reamenajarea parcului, va avea o lungime de 150 m si o latime de 6 m si va face legatura intre parcul Unirii si Catedrala Reintregirii. Structura podul va fi din metal, pe margini va avea doua culoare de sticla, iar partea de promenada din lemn.

Parcul Unirii din Alba Iulia

Podul Unirii din Parcul Unirii de la Alba Iulia, sursa www.europafm.ro

La 1 Decembrie 2018, atunci cand va fi aniversat Centenarul Marii Uniri, autoritatile din Alba Iulia asteapta sute de persoane pe Podul Marii Uniri. Podul va avea o grosime de 50 cm, balustrade din sticla si va fi armat astfel incat sa sustina sute de persoane.

Pentru lucrarile de reamenajare a zonei a fost aprobata suma de 8,5 milioane de lei de la bugetul de stat. Banii vor fi utilizati pentru realizarea lucrarilor de amenajare a pasajului ceremonial, reamenajarea Parcului Unirii dar si punerea in valoare a Monumentului Marii Uniri.