Momentul Inaugurarii Parcului Centenar, „100 de stejari” – sursa: BucurestiFm.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, impreuna cu Viktoras Pranckietis, presedintele parlamentului lituaninan, au inaugurat, joi, 19 Aprilie 2018, „Parcul 100 de stejari”, in Bucuresti, primul parc dedicat anului Centenar al Marii Uniri.

Parcul este dedicat atat Centenarului Marii Uniri  dar este si simbolul al aniversarii a 100 ani de la Restaurarea Lituaniei (16 februarie 1918).

Parcul „100 de stejari”, este amenajat pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, in vecinatatea Parcurilor Oraselul Copiilor si Lumea Copiilor din sectorul 4.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea plantand unul din cei 100 de stejari – Sursa: mediafax.ro

Gabriela Firea si Viktoras Pranckietis au plantat la inaugurarea parcului primii stejari din cei 100 ce urmeaza sa fie plantati ca simbol al eroismului, al puterii si al durabilitatii, au declarat surse din Primaria Capitalei.

La evenimentul de inaugurare au mai participat Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, reprezentanti ai copului diplomatic ai Ambasadei Republicii Lituania in Romania, reprezentanti ai Ministerului Apelor si Padurilor, ai Ministerului Afacerilor Externe, Romsilva, Colegiului National de Arte “Dinu Lipatti”.

Fiecare dintre cei prezenti a putut sa aleaga si sa devina patron al unuia dintre cei 100 de stejari. Acestia au primit fiecare un certificat care ii obliga sa aiba grija astfel pana la sfarsitul vietii lor de stejarul ce le-a fost incredintat.