Afis Documentar Centenar – Marea Unire Romania la 100 de ani – Sursa: Agerpres

Joi, 22 februarie 2018 a fost proiectat in premiera documentarul „Marea Unire – Romania, la 100 de ani”. Proiectia a avut loc CinemaPro din Bucuresti, in prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta şi a principesei Maria. AGERPRES VIDEO realizeaza un film documentar dedicat Marii Uniri a Romaniei, ce  face accesibil publicului larg intelegerea momentul istoric de acum 100 de ani si radiografia contextului international.

Documentarul “Marea Unire – România, la 100 de ani” este un video documentar bazat pe interviuri cu oameni de specialitea si marturiile acestora.  Acest documentar reuseste sa fie o calatorie emotionanta prin evenimentele ce au precedat si succedat Marea Unire de la 1918, alaturi de cei care fie au fost martorii Marii Uniri sau de urmasii celor care au contribuit la Marea Unire si le-a fost lasata mostenire rememorarea acestui moment istoric, generatiilor viitoare.

Coperta Documentar - Marea Unire Romania la 100 de ani - Agerpres

Documentar Centenar – Marea Unire Romania la 100 de ani – Sursa: Agerpres

“Marea Unire – România, la 100 de ani” este un film documentar care prezinta atat momentul Marii Uniri, cat si personajele istorice ce au avut legauta cu Marea Unire de la 1918.

In contrast insa cu momentul bucuriei colective generat de Marea Unire, documentarul “Marea Unire – România, la 100 de ani”, pune in lumina si drama celor care au fost deportati si despartiti de familii.

In incheiere “Marea Unire – România, la 100 de ani”, revine in prezent si invită publicul la o reflectie vizavi de dorinţele exprimate de fratii romanii din Bucovina de Nord si Basarabia intr-un viitor in care sa fim iarasi impreuna.