Antal Francisc – Pe jos pana la Chisinau (aprox. 500kn) pana pe 25 Martie, la Marsul Centenarului; Sursa: Vasile Man (Facebook)

Va informam ieri, ca bistriteanul Antal Francisc a pornit o calatorie foarte indrazneata, pe jos de la Bistrita la Chisinua (aproximativ 500km) in 13 zile, in pofita varstei de 64 de ani si a conditiilor meteo nu intotdeauna prielnice.

Aseara datorita unor probleme de sanatate a trebuie sa predea stafeta preotilor de la Catedrala Sfanta Treime din Vatra Dornei. Acestia si-au manivestat sprijinul in a gasi un alt roman mandru, care sa care pe restul de traseu steagul unirii de la Bistrita, langa care sa se prinda steagul Unirii judetului Suceava si cel al Iasului.

Antal Francisc – Pe jos pana la Chisina. Intampinat cu bucurie pe traseu. Sursa: Vasile Man (Facebook)

Destinatia finala a steagului Unirii este localitatea Sadova, localitatea de origine a presedintelui Republici Moldova, Igor Dodon. Acest steag va fi oferit cadou Primarii si Consiliului Local din Sadova ca semn de apropiere si unire intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului.

Echipa 19182018.ro ii multumeste domnului Antal Francisc, in numele tuturor celor care ne urmaresc, pentru indrazneala si taria de care a dat dovada pana acum. Speram acest gest sa fi inspirat si pe alti romani, care sa doreasca sa duca pe mai departe acest steag si dorinta de unire, fratilor nostri de peste Prut, la Chisinau, pana pe 25 Martie, ziua Marsului Centenarului.

Antal Francisc – Pe jos pana la Chisina. O bistriteanca in port popular l-a intampinat la finele primei zile pe traseu. Sursa: Vasile Man (Facebook)

Tuturor celor care citesc acest articol, haideti sa ne implicam in gasirea unui inlocuitor si sa dam SHARE acestui ARTICOL pe social media in speranta ca cineva se va gasi rapid sa continue acest drum care are ca scop sa aproprie doua tari surori si sa stearga o granita care a separat pentru prea mult timp destine si familii. Va multumim!