Anul 1976 – Se relanseaza lucrarile la Canalul Dunare-Marea Neagra, lucrari oprite pe vremea lui Dej. Insa se constata o lipsa a fortei de munca, motiv pentru care este dat un decret care stabileste integrarea invatamantului superior in cercetare si productie.

Sunt implicati astfel cadrele didactive si studentii in activitatea practica, sub dictonul “educatie prin munca”. Statul roman profita astfel de o forta de munca foarte ieftina, studentilor revenindu-le doar 20% din valoarea muncii lor.

Comunistii hotarasc repartizarea unui loc de munca prin oficiul fortelor de munca tuturor persoanelor care au implinit 17 ani si nu isi continua studiile .

Propaganda de partid  ajunge si la cei mai tineri , astfel copiii intre 4 si 7 ani devin ”soimii patriei” si educati politic.

Se hotaraste organizarea festivalului National “Cantarea Romaniei”, festical care aparent se dorea a fi o competitie intre artisti din toata tara, insa practic este inca o manifestare inchinata cultului Elenei si lui Nicolae Ceausescu.

Anul 1976 aduce si o incalzire a relatiilor romano-ruse, odata cu intalnirea dintre Ceausescu si Leonid Brejnev si din Crimeea.

La Montreal, la Jocurile Olimpice din 1976, Nadia Comaneci devine prima gimnasta din lume care a primit nota zece intr-un concurs olimpic de gimnastica, lucru care i-a pus in dificultate si pe organizatori, acestia afisand nota 1.00, intrucat nimeni nu se astepta la o nota formata din doua cifre. Nadia se intoarce acasa pe langa pagina de istorie scrisa in lumea sportului si cu 3 medalii de aur.

In Republica Federala Germana se introduc centurile de siguranta in masini pentru locurile din fata.

Peste ocean, Jimmy Carter este ales presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Sursa: Youtube,  Stirile PRO TV & Wikipedia