1969 este anul in care presedintele american Richard Nixon viziteaza Romania. Ceausescu strange relatiile cu Occidentul si mai ales cu tarile arabe. Americanii pasesc pe Luna, iar in Romania incep sa apara primele semne ale dictaturii.

Discret, incepe sa se afirme Ion Iliescu, in calitate de director al sectiei de Propaganda si Agitatie, din cadrul Securitatii.

Cel mai important eveniment al anului 1969 il reprezinta vizita presedintelui american Richard Nixon in Romania. Gasiti in cele doua video-uri de mai jos, imagini de la vizita presedintelui american in Romania.

Vizita presedintelui american este dovada incercarii lui Ceausescu de a iesi de sub aripa sovietica. Ceausescu profita din plin de vizita americanilor si isi creste capitalul de imagine.

In acelasi an liderul comunist viziteaza mai multe tari arabe si realizeaza cu acestea parteneriate si legaturi economice. In tara sunt infiintate in toate localitatile, garzi patriotice care au rol de aparare in cazul unei invazii din Rasarit.

In cadrul securitatii este creata o unitate speciala care se ocupa de combaterea spionajul tarilor socialiste. Existenta unitatii este strict secreta si are ca scop monitorizarea activitatii KGB dar ajunge in scurt timp sa fie folosita impotriva celor care ii cad in dizgratie lui Nicolae Ceausescu.

Treptat, masurile de liberalizare sunt sistate. Ceausescu isi doreste sa obtina puterea absoluta si sa isi faca un renume cat mai stralucit in lume. Se vad primele semne ale dictaturii.

Ceausescu ii indeparteaza treptat pe toti adversarii politici, in special pe cei care i-au fost apropiati lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Situatia economica a Romaniei incepe sa se inrautateasca destul de rapid si sunt infiintate Comisii pentru probleme prin care partidul preia conducerea totala asupra economiei. Propaganda e in toi, condusa de Ion Iliescu, in calitate de director al Sectiei de Propaganda si Agitatie.

Este inaugurata linia ferata electrificata Bucuresti – Brasov, prima de acest fel din Romania.

In lume, Georges Pompidou este ales presedinte al Frantei, iar Printul Charles este investit Print de Wales.

Neil Armstrong – primul om care a pasit pe Luna

Astronautul american Neil Armstrong, membru al echipajului Apollo 11, coboara pe suprafata Lunii, fiind primul om care a pasit pe Luna. Mai jos aveti primele imagini cu primii pasi ai lui Neil Armstrong pe Luna.

Sursa: YoutubeStirile PRO TV & Wikipedia