Anul 1967 propaganda sustinuta, se condinua proiectele gradioase si deschiderea catre Vest, cam asa poate fi caractezizat pe scurt acest an.

In 1967 incep lucrarile la autostrada A1, Bucuresti-Pitesti si Romania incearca sa se desprinda sub tutela sovieticilor de la Rasarit si sa stabileasca relatii cu Occidentul de unde importa echipamente pentru industrie.

Anul 1967 incepe cu o tot mai sustinuta propaganda care il aseaza pe Nicolae Ceausescu tot si toate.

Sunt incepute lucrarile la autostrada A1, Bucuresti-Pitesti, prima autostrada din tara noastra, realizata cu scopul de a face legatura cu fabrica de masini Dacia, de la Mioveni. Planul autoritatilor comuniste este de a construi in toata tara, peste 3.000 de kilometri de autostrada. Acest plan grandiose nu apuca sa fie dus la bun sfarsit, intrucat Ceasescu, realizeaza ca in fata beneficiilor aduse de un sistem de autostrazi, Romania va pierde prea mult teren agricol.

Se intensifica intalnire cu reprezentatii externi in anul 1967, atat cu cei din est, dar si cu cei din vest. Devin prioritare politica externa in relatie cu Republica Federala Germana si cu Statele Unite ale Americii . In scurt timp, ambele tari devin parteneri comerciali importanti ai tarii noastre.

Scopul apropierii autoritatilor comuniste de la noi din tara, de Occident, erau obtinerea de tehnologii moderne din partea statelor vestice pentru a creste economia romaneasca si pentru a ne creste independenta fata de Rusia.

Acelasi an aduce unui numar de aproximativ de 44.000 de romanii, viza pentru a vizita Vestul, cetatenii Romanii se bucura de o liberatate aparenta.

Este infiintat Consiliul Securitatii Statului (CSS), consiliu care are in subordine Securitatea. CSS este subordonat de partidului comunist, partid condus de Nicolae Ceausescu. Astfel acesta isi intareste pozitia in partid si isi inlatura eventualii adversari politici.

Pe 5 iunie incepe razboiul arabo-israelian, cunoscut si cu numele de Razboiul de Sase Zile. Israelul ataca Siria, Iordania si Egiptul. In urma acestui conflict militar, Israelul ocupa o parte din teritoriul arab, precum Iersualimul de Est si Fasia Gaza.

Karol Józef Wojtyła, cel care avea sa devine Papa Ioan Paul al II-lea, este numit pe 26 iunie 1967 cardinal.

Lumea trece intr-o noua era pe 27 iunie, in momentul in care in Enfield, Londra este instalat primul bancomat din lume. In Bolivia, este prins si executat Che Guevara.

Sursa: Stirile PRO TV & Wikipedia