Anul 1949, este anul introducerii obligatorii a limbii ruse in scoli, anul in care patriarhul este numit membru al Partidului Comunist si anul in care se nationalizeaza averile mosierilor, industriasilor si bancherilor.

In 1949, Partidul Comunist aproba constructia canalului Dunare-Marea Neagra.
Aflati mai multe despre asta urmarind video-ul de mai jos:

Sunt infiintate militia si trupele speciale ale securitatii, pentru un mai mare control al oamenilor.

Este introdusa pedeapsa cu moartea pentru tradare si sabotaj economic. Astfel ajung sa fie incarcerati sau executati, toti opozantii anticomunist.

Pentru un mai bun control al Bisericii, Patriarhul Justinian Marina este numit membru PCR. Patriarhul declara la acea vreme: “Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic”.

In scolile din Romania, se interzic orele de religie, dar limba rusa devine materie obligatorie chiar din clasa a 4-a.

Se incearca rezolvarea problemei analfabetismului prin programul intiat si susţinut de comunisti.

Se incepe colectivizarea in agricultura si apar primele CAP-uri. Taranii romani, se revolta in mai multe zone din Romania sunt inabusite proteste ale taranilor nemultumiti.

Se trece si la confiscarea averilor si caselor industriasilor, mosierilor, bancherilor si comerciantilor de catre comunisti. In acelasi an, Partidul Comunist initiaza proiectului Canalului Dunare-Marea Neagra. La acest canal vor munci in conditii foarte grele zeci de mii de detinuti politici.

In plan international, ia nastere alianta NATO, fiind semnat la Washington, Tratatul Nord Atlantic, de catre Statele Unite si alte 12 tari.

De asemenea, tot in acelasi an, pe plan international Germania este impartita intre comunism si democratie prin divizarea Germaniei Federale de Republica Democrata Germania.

Este anul in care sovieticii testeaza puterea lor nucleara, aruncand o bomba nucleara in Kazahstan, in cadrul Razboiului Rece.

Aflati in Paris, atat Mircea Eliade cat si Emil Cioran, publica doua opere insemnate, „Istoria Religiilor” – Mircea Eliade si „Tratat de Descompunere” – Emil Cioran.

1949 este anul în care se nasc in Romania, Principesa Margareta- custodele coroanei regale, Mugur Isarescu- actualul guvernator al BNR, dar si Corneliu Vadim Tudor.

Sursa: Stirile PRO TV & Wikipedia