Pe plan national

1931 aduce criza economica si in Romania. Apar primele revolte sociale violente care se lasa chiar si cu morti si raniti.

Falimentul bancar este pornit de Banca Generala. urmata de „Bercovici Bank” si „Marmoros Bank”.

Ca urmare a crizei economice incepute in 1929, cresterii dobanzilor si implicit a imposibilitatii de plata a oamenilor, a fost creata prima lege a conversiei creditelor. Aceasta lege viza suspendarea executarilor silite, Banca Nationala preluand din povara fiscala. De lungul anilor ce au urmat, aceasta lege a cunoscut 4 variante.

Ca si in ziua de astazi, in Parlamentul Romaniei, unii si pe atunci cu idei ciudate de legi. Astfel a exista in 1931 un proiect de lege care viza impozitarea barbatilor necasatoriti. Proiectul de lege a fost respins, spre disperarea fetelor ramase necasatorite.

Pe plan international

Anul 1931, i-a readus lui Nicolae Titulescu functia de presedinte al celei de-a XII-a sesiuni a Adunarii Societatii Natiunilor, situatie unica in istoria Ligii Natiunilor cand președintele a fost reales.

In Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai faimosi gangster, Al Capone, este arestat si judecat pentru evaziune fiscala. Acesta ajunge sa fie inchis pentru 11 ani. Cunoscut pentru ca a obtinut bani din afaceri ilegale de jocuri de noroc, trafic de alcool in plina prohibitie si retele de prostitutie, Al Capone a dominat lumea interlopa din Chicago si nu a fost niciodata inchis pentru crimele violente pe care le-a comis prin sindicatul crimei pe care l-a condus.

Surse: Stirile PRO TV & Wikipedia