Pe plan intern

Anul 1928 aduce in Romania legi pentru protejarea in munca a femeilor si copiilor, iar tot prin lege este reglementata la 8 ore, ziua de munca.

In acelasi an, Regele Mihai I, implinea 7 ani, insa din pacate acest eveniment ajunge sa fie eclipsat de divortul parintilor sai, Principesa Elena si Carol al II-lea.

Tot in acelasi an, se finalizeaza si inaugureaza Crucea de pe Caraiman („Crucea eroilor neamului”). Ricicata ca initiativa a Reginei Maria, monumentul este inchinat eroilor ceferisti cazuti in timpul primului razboi mondial. Conform Cartii Recordurilor, „Crucea eroilor neamului” (Vf. Caraiman, muntii Bucegi), este constructia metalica la cea mai mare altitudine, 2291 metri.

Finalul anului aduce o victorie record pentru acea vreme, in alegerile parlamentare, pentru Partidului National Taranesc, acesta obtinand 77,76% din voturi.

Pe plan extern

Personajele Stan si Bran, interpretate de actorii de comedie Lauriel si Oliver Hardy, castiga tot mai multa simpatie, iar numarul productiilor cu cei doi era intr-o continua crestere.

 

Sursa: Campania „100 de ani in 100 zile” – Stirile PRO TV