Pe plan national

Anul 1926 este anul in care dupa fuga lui Carol al II-lea cu amanta sa, Elena Lupescu, forul legislativ voteaza recunoasterea printului Mihai, ca principe mostenitor al tronului.

La Resita, se definitiveaza constructia primei locomotive cu aburi, realizata in Romania. Astfel tara noastra ajunge sa cunoasca o modernizare rapida, datorata industrializarii tot mai accelerate.

In acelasi an, 1926, Romania devine a doua tara din lume, dupa Franta, care are un program profilactic impotriva tuberculozei, dupa ce vaccinul antituberculos incepe sa fie produs de Institutul de seruri si vaccinuri „Dr. Ion Cantacuzino”.

Pe scena politica, Partidul National si Partidul Taranesc devin Partidul National Taranesc. Partid care are sa joace un rol foarte important in viata politica interbelica, pozitionandu-se ca sustinator al regimului democratic si constitutional.

Pe plan international

In Marea Britanie inginerul John Logie Baird, experimenteaza primele transmisiuni televizate in fata membrilor Royal Society.

In Statele Unite ale Americii, inventeaza toasterul, ca cea mai simpla si inovativa metoda de a praji painea.

Cititi intregul articol pe pagina Stirilor PRO TV si urmariti materialul video realizat de echipa „100 de ani in 100 de zile”.

Sursa: Stirile PRO TV